TOP 3 smartphone-uri cu cele mai performante camere

de Laura Ghenea Postat pe 22.07.19 , 9:19 pm


Pe zi ce trece,tehnica devine din ce în ce mai competitivă.De aceea, este super greu să faci față aparițiilor unor piețe atât de mari, mai ales când noile gadget-uri impresionează utilizatorii prin cele mai sofisticate optimizări. Cu toate astea, atunci când e vorba despre tendința de a procura un smartphone, unele criterii, indubitabil, stau la ordinea cerințelor. Cred că sunteți de acord că unul dintre ele, și nu cel din urmă este chiar camera telefonului, iar felul în care aceasta e capabilă să captureze imaginile ne ajută să facem o alegere corectă.

În orice caz sunt anumite aspecte pe care le cunoaștem ”de undeva”, ”de la cineva”, sau cel mai des-  ”păi cam așa trebuie să fie”. În acest context, până să explorăm împreună smartphone-urile care se mândresc cu un aparat foto excelent, zic să facem lumină asupra unor lucruri.

Cum alegem camera potrivită?

1. Megapixelii nu sunt puterea decisivă

Primul lucru la care trebuie să fii precaut este că megapixelii nu înseamnă neapărat și calitate. Numărul mai mare de megapixeli ar putea să arate ca un bonus, dar se înrăutățește în mare măsură modificând tehnologia din interior. Totuși, numărul de pixeli contează în corelație cu dimensiunea senzorului. Altfel, se pot obține poze foarte bune și cu o cameră de 12 megapixeli, dacă vorbim despre o cameră cu senzor bun.

2. Stabilizatorul de imagine

Stabilizatorul de imagine permite ca fotografia să iasă perfect echilibrată, fără efectul de  „grabă„. Stabilizarea optică, de cele mai multe ori, se găsește la smartophone-urile mai performate fiindcă este o tehnologie costisitoare.

3. Apertura este cheia

Apertura (deschiderea diafragmei) poate fi ușor găsită sub forma unui  număr listat cu un f /(n). La prima vedere ar putea părea puțin confuz , dar acest indice aparent nesimnificativ vorbește mult despre camera pe care o țineți în mână. Principiul diafragmei se bazează pe principiul construcției oculare la om, adică funcționează ca irisul și pupila ochiului, controlând cantitatea de lumină care intră în cameră. De exemplu diafragmă f / 1.4 este mai mare decât o diafragmă de f / 2.0, ceea ce înseamnă că orificiul foto va lăsa mult mai multă lumină și astfel crește potențialul pentru îmbunătățirea imaginii și a detaliilor din aceasta.

Acum să revenim la TOP 3

1. Samsung Galaxy S10 Plus

Camera telefonului este echipată cu o unitate de 12 megapixeli cu o deschidere duală (f / 1.5 sau f / 2.4) și o cameră de zoom f / 2.4 cu zoom de 12 megapixeli. Totodată, gadget-ul se bucură de o unitate ultra-largă de 16 megapixeli, cu un câmp de vedere echivalent cu un obiectiv cu cadru complet de 12 mm. Camera dual-aperturi este impresionantă, capabilă să capteze câteva imagini cu adevărat uimitoare în condiții de lumină scăzută. Mai mult, hardware-ul video Galaxy S10 Plus a fost modernizat și acum este capabil să capteze clipuri HDR10 + cu o gamă dinamică îmbunătățită.

2. Huawei P30 PRO

Design-ul telefonului Huawei P3 PRO este unul foarte neobișnuit. Acesta iese în evidență cu o cameră cvadruplă cu o capacitate de 40 de megapixeli.  Funcționează cu o lentilă cu unghi larg de 20 de megapixeli  care ajunge la o distanță focală echivalentă a camerei cu cadru întreg de 16 mm, ceea ce înseamnă că se pot fotografia grupuri mari de persoane din apropiere fără a utiliza modul panoramic.A treia cameră -  teleobiectiv de 3 megapixeli (distanța focală echivalentă 80 mm) - adaugă doar zoom-ul optic.Al patrulea obiectiv este doar o unitate de detectare a adâncimii, dar ceea ce este cel mai impresionant este faptul că P30 Pro este capabil să capteze imagini la o sensibilitate ISO de maximum 102.400. Scopul aici este de a face fotografii mai calitative în condiții de lumină scăzută. De asemenea, indiferent de condițiile de iluminare, camerele triple ale lui P30 Pro sunt perfect capabile să distingă cu ușurință detalii complexe.

 

3. iPhone XS și XS max

Apple iPhone Xs este cel mai scump telefon din listă - respectiv stă excelent la capitolul fotografii fiabile și clipuri clare și stabile.

În același timp, XS are două camere pe spate, ambele 12 megapixeli, ambele folosind senzori Sony. Unul este un aparat foto cu unghi larg, celălalt un teleobiectiv 2x.  În timp ce calitatea imaginii este aproape de ideal - odată cu apariția lui XS, compania Apple își propune să se întreacă pe sine când e vorba despre video-uri. Capturarea imaginilor la o rezoluție de 4K la o viteză maximă de 60 fps / secundă, evident clasează noul mode al brand-ului pe cele mai înalte poziții.  Este exuberant de scump, dar acesta este prețul pentru o calitate garantată.