Muzică, indici vitali și calitatea somnului. Fii propriul tău antrenor cu ajutorul Smartwatch-ului Huawei GT2

de Laura Ghenea Postat pe 03.10.19 , 3:53 pm


Smartwatch-ul Huawei GT2 este cel mai recent exemplu cum se poate trece rapid de la „gadget-ul tehnologic” la „instrumentul necesar” vieții cotidiene.

Dispozitivele precum GT2 nu sunt doar simple ceasuri care pot primi apeluri, acesta devin un ajutor vital pentru omul modern, iar una dintre cele mai importante funcții ale sale este chiar urmărirea somnului.

Perturbarea orelor de somn aduce după sine consecințe foarte grave, printre altele, boala Alzheimer, cancerul, diabetul, obezitatea și sănătatea mintală precară. Privarea de somn a devenit, din păcate, un lucru normal. Conform unor studii, acum 100 de ani, mai puțin de 2% din populația americană dormea ​​șase ore pe noapte sau chiar mai puțin. Astăzi, experții susțin că numărul celor care nu-și asigură norma necesară de somn a ajuns la aproape 30 la sută.

Așadar, una dintre cele mai utile funcții ale Huawei GT2 este urmărirea somnului.

În acest scop, se utilizează tehnologia inovatoare TruSleep, care monitorizează calitatea somnului, ritmul cardiac, calitatea respirației.  Pentru a fi posibil acest lucru se folosește tehnologia inteligenței artificiale, care vine, implicit, și cu metode de îmbunătățire a somnului.

De asemenea, smartwatch-ul poate stabili în ce stadiu de somn vă aflați, recunoscând toate cele trei faze și trezirea datorită indicilor vitali. Ca urmare, nu numai că primești o evaluare în detaliu a orelor dormitor, dar primești și un „scor” împreună cu sugestii personalizate.

Totodată, conceptul GT2 cucerește cu noi funcții ce vizează activitatea fizică, este capabil să urmărească 15 tipuri de sport: opt în aer liber și șapte în sală.

  1. Se înregistrează datele în timpul exercițiilor, ceea ce face posibil urmărirea unui antrenament corect și eficient.
  2. Se înregistrează numărul de pași pe care îi faceți în fiecare zi, vă monitorizează ritmul cardiac și vă amintește dacă ați stat prea mult timp fără să vă ridicați și să mergeți.

Și cea mai tare actualizare- GT2 vine cu două optimizări esențiale: design-ul ultra modern și cu o rezistență mai mare, datorită noului chip Kirin A1. 

Huawei spune că durata de viață a bateriei de două săptămâni este cât se poate de posibilă cu utilizarea zilnică, cu monitorizarea cardiacă inteligentă, cu notificările, 30 de minute de apeluri Bluetooth pe săptămână, jumătate de oră de redare a muzicii, 90 de minute de mod exercițiu și utilizarea tracker-ului de somn noaptea.

Bineînțeles, cu cât sunt folosite mai multe funcții, cu atât durata de viață a bateriei este mai scurtă, dar indicii ne conving că eforturile celor de la Huawei sunt suficient de convingătore chiar și pentru cei mai pretențioși clienți. 

Deoarece ceasul nu are propria cartelă SIM, necesită un telefon în preajmă, dar acest lucru nicidecum nu reprezintă un impediment, luând în considerare faptul că ceasul rămâne conectat chiar și până la 150 de metri distanță.

Designul său este incredibil, punând la dispoziție opt teme diferite care se pot schimba în funcție de starea de spirit sau de ceea ce îmbraci. 

Vorbind de starea de spirit, GT2 vine cu 4 GB de stocare pentru muzică, ceea ce ar însemna spațiu pentru descărcarea a 500 de melodii. Căștile se pot conecta la ceas, iar în caz contrar, există alternativa micului difuzor instalat, care asigură aceeași calitate înaltă a sunetului.

Așadar, Huawei GT2 are funcționalitatea unui smartwatch și a unui tracker de fitness, dar reprezentat într-o manieră mult mai stilată.