5000 de dolari amendă pentru că a folosit un Apple Watch

de Laura Ghenea Postat pe 09.10.19 , 5:09 pm


Apple Watch este o invenție multifuncțională cu are un impact pozitiv asupra utilizatorii săi. De multe ori, dispozitivul a făcut posibilă salvarea unor vieți omenești datorită funcțiilor sale optimizate.Dar te-ai fi gândit vreodată că folosirea acestuia poate fi interzisă? Sună bizar, nu?

Cu toate astea, Ben Roethlisberger, jucător în echipa Pittsburgh Steelers a fost informat cu privire la amenda de 5000 de dolari înregistrată pe numele său din cauză că ar fi purtat Apple Watch-ul. Deși se afla pe banda de rezervă, regulile de utilizarea a dispozitivelor electronice pe terenul de fotbal nu l-au scutit de această situație inconfortabilă. Ben susține că ar fi suferit o traumă la cotul drept și intervenția chirurgicală a fost motivul pentru care el nu a făcut parte din echipa sa în timpul meciului, iar despre ceasul de pe mână ar fi uitat pentru că, din cauza accidentării, nu l-ar fi scos de pe mână și nici nu a dat importanță acestui detaliu.

 

Jucătorul de fotbal a anunțat că va contesta această decizie, pe care o consideră abuzivă, și s-a arătat frustrat de faptul că nu a primit niciun advertisment înainte să-i fie aplicată amenda. Contrar opiniei publice, el a anunțat că această hotărâre nu se rezumă la bani din moment ce își permite această sumă, dar consideră că situația respectivă l-ar fi pus într-o lumină proastă.

Regulamentul NFL controlează foarte strict dispozitivele pe care jucătorii şi antrenorii au voie să le folosească în timpul meciurilor. Pe banca de rezerve există o singură tabletă Microsoft Surface care este permisă conform unui contract cu Microsoft, în timp ce pe teren doar căpitanul echipei are voie să folosească o protecţie echipată cu o cască şi un microfon. Acesta poate să comunice astfel cu antrenorul, care revine cu sugestii și strategii de joc.

Utilizarea unui Apple Watch, smartphone sau orice alt dispozitiv electronic pe terenul de fotbal american este strict interzisă.