Apple Mac Pro 2019 - O nouă realizare a companiei americane

de Rusu Paisie Postat pe 02.11.19 , 11:51 pm


Mac Pro 2019 este numele celui mai recent calculator staționar lansat de compania americană Apple. Acesta are un design neobișnuit, și a fost asemănat de unii internauți cu o răzătoare pentru cașcaval. Trecând peste acest fapt amuzant, calculatorul are caracteristici impresionante și poate fi personalizat după preferințele fiecărui utilizator.

Mac Pro 2019

Varianta cea mai de buget a noului calculator are un procesor Intel Xeon cu 8 nuclee și 16 fire de execuție. Însă numărul nucleelor poate urca până la 28 la cea mai performantă variantă. Acest fapt va face noua mașinărie foarte productivă, în special la sarcini care necesită multă putere de procesare, ca randarea și editarea video sau lucrul cu obiectele 3D. De asemenea, memoria cache a procesorului poate ajunge până la 66.5 MB, o cifră incredibilă, comparată cu rivalii de top de pe piață. Frecvența obișnuită de lucru a procesorului este de 2.5 GHz, însă acesta va putea ajunge și la 4.4 GHz atunci când va fi nevoie de un plus de putere.

Memoria RAM uimește la fel de mult ca unitatea de procesare. Utilizatorii pot folosi între 32 GB și 1.5 TB de memorie operativă, fiindu-le puse la dispoziție 12 slot-uri care pot suporta o viteză de până la 2933 MHz. Astfel, lucrul cu fișiere video gigantice și aplicația Google Chrome cu multe pagini deschise nu vor da nici o bătaie de cap noului computer. 

interiorul lui Mac Pro 2019

Domeniul video este la fel unul asupra căruia s-a lucrat mult. Pe lângă placa video extrem de performantă produsă de Amd Radeon și care este capabilă de cam orice, cei de la Apple au lăsat loc pentru alte 8 plăci video, pe care utilizatorul le poate monta după bunul său plac și necesitate. În acest domeniu, Mac Pro 2019 întrece de două ori versiunea sa anterioară, și este extrem de competitiv pe piața calculatoarelor profesioniste. Placa video integrată deja în sistem este una incredibil de performantă, consumând curent cât întreg Mac-ul anterior, și având 2 unități separate de procesare grafică. Acestea pot opera cu o lățime de bandă de până la 1 TB/s. Cu un adaos de preț, calculatorul poate fi livrat și cu două asemenea componente, dublând astfel viteza și performanța. 

La partea de conectivitate Mac Pro o duce destul de bine, cu 2 porturi Ethernet 10 GB, 2 porturi USB type A și 4 porturi Thunderbolt 3.

Așadar, Apple Mac Pro 2019 este o mașinărie ultra dotată și în stare de orice. Acesta a fost construit pentru un utilizator cu randament, care va supune calculatorul la cele mai grele încercări și va aștepta rezultate impecabile