Bentley - noul concept pentru 2035

de Laura Ghenea Postat pe 19.07.19 , 12:19 pm


2035 își declară apogeul, Bentley tocmai și-a depășit așteptările și a creat un un nou concept de mașină, mult mai impunător și somptuos. Este numit Bentley EXP 100 GT,  și e nouă viziune a mașinii contemporane. Aceasta a fost proiectată în cinstea aniversării a 100 de ani a companiei și este o perspectivă pe care firma și-o propune pentrul anul 2035. Bolidul este complet electric, are o capacitate deplină autonomă și este drapată cu cele mai sofisticate materiale într-un design cu totul desăvârșit. Carcasa din fibră de carbon și din aluminiu este enormă, totuși modelul îl percepe ca pe un coupe cu doar două uși. 

Extensia din față a automobilului este aproape inexistentă, dar coada se întinde mult de-a lungul roților din spate. Farurile rotunde de semnalizare sunt asamblate într-o grilă complet iluminată. Chiar și ornamentul capotei și piesa centrală de pe hotă se aprind. Ușile se deschid tip foarfecă ca și în cazul celor de la Lamborghini. Roțile au  panouri aerodinamice active și, aparent, anvelopele Pirelli pot schimba, cel puțin conceptual, modelul și plasturele de contact pentru diverse condiții de conducere.

Dispune de patru motoare, câte unul pentru fiecare roată, pentru a asigura vectorizarea cuplului. Acumulatorul  poate fi încărcat la o capacitate de 80% în 15 minute. Mașina poate fi condusă complet autonom sau manual. 

EXP 100 GT are în mod natural un plafon panoramic ceea ce îi conferă eleganță atât la interior, cât și la exterior. Habitaclul automobilului este acoperit cu piele, dar nu de origine animală, ci mai degrabă este creată din produse secundare de vinificație și, totodata, este configurat pentru 2-4 persoane. De asemenea, Crystal este prezentat foarte mult și este folosit pentru a obține informații despre AI la bord. Sistemul AI funcționează pentru a menține confortul, iar pentru a face acest lucru el monitorizează starea de spirit cu biometrice,  detectând chiar și tensiunea arterială. Acesta poate modifica cantitatea de lumină din cabină, temperatura și alte setări. O caracteristică unică a mașinii este abilitatea de a simula condițiile de iluminare în condițiile in care vremea este neplăcută. 

Conceptul Bentley 2035 este unul inovativ și performant. Urmează să auzim despre un exemplar complet modernizat și avansat. Ce așteptări ai tu?