Compania Sony vine cu detalii despre PlayStation5

de Laura Ghenea Postat pe 09.10.19 , 5:48 pm


 Compania japoneză Sony a venit cu un anunț:  consola de jocuri, PlayStation 5, va fi lansată în decembrie 2020. 

Cel mai probabil, va putea fi cumpărată în preajma sărbătorilor, pentru ca împătimiții jocurilor video să-și pună bani pentru a-și cumpăra noul gadget, relatează Forbes. 

 Anunțul referitor la data de lansare a PlayStation 5 a fost făcut de Jim Ryan, directorul Sony Interactive CEO Jim Ryan, într-o postare pe blogul dedicat consolei. 

Ce aduce nou PlayStation 5? Modificările față de PlayStation 4 vor fi semnificative, atât din punct de vedere hardware, cât și software, notează Forbes. În locul clasicului „zguduit” specific acestor controllerele, Playstation 5 va oferi feedback haptic, ce va conferi o nouă dimensiune în funcție de tipul jocului. 

Reprezentanții Sony spun că, pentru gameri, senzația de atingere va fi atât de rafinată încât vor putea face diferența între un „tackling” într-un joc de fotbal și ciocnirea unei mașini de un zid.

 Sony precizează că butoanele L2 și R2 ale PlayStation 5 vor fi adaptive. În acest mod, creatorii de jocuri vor putea programa aceste butoane pentru a reprezenta forța și tensiunea în joc. Astfel, noua consolă va oferi o experiență mai bună în jocuri fie când accelerezi o mașină sau când folosești un arc cu săgeți, notează engadget.com. Prototipul controllerului se aseamănă cu Dualshock 4, folosit pe actuala generație de consolă Playstation, și suportă încărcare prin USB-C. 

Publicația Wired a obținut confirmarea că noul Playstation va putea procesa tehnologia ray-tracing cu ajutorul noului GPU. De asemenea, SSD-ul va avea o viteză mărită pentru ca gamerii să poată descărca și porni jocul într-un timp cât mai scurt. Conchide libertatea.ro