Google revine în forță cu Pixel 4 și Pixel 4 XL. Cât ai fi dispus să scoți din buzunar pentru ele?

de Laura Ghenea Postat pe 23.10.19 , 7:47 am


Google lansează Pixel 4 și Pixel 4 XL.

 La prezentarea din octombrie 2019, compania a venit cu informații despre noile smartphone-uri.  De data aceasta, cei de la Google au preferat să aducă publicului detalii importante chiar înainte de lansarea oficială.

Așa cum era de așteptat, telefoanele au o cameră din spate cu două lentile, un „Display Smooth” de 90 Hz, un chipset Snapdragon 855, 6 GB de memorie RAM și stocare de 128 GB.

Așa cum a confirmat anterior Google, două funcții noi deosebite găsite în ultimele sale flagship-uri sunt Motion Sense și Face Unlock. Cea dintâi detectează mișcările datorită senzorilor speciali, iar Face Unlock devine unicul mijloc de autentificare a utilizatorului, Pixel renunțând la obișnuitele deblocări cu ajutorul amprentei.

Pixel 4 nu este primul telefon Google, în mai au fost prezentate Pixel 3a și 3a XL, oferind alternative mai accesibile flagship-ului de atunci.

Sistemul de operare este Android 10, care se concentrează pe inovație și securitate, alături de un chipset Qualcomm Snapdragon 855 (nu este 855+ pentru jocuri) și 6 GB de RAM. Procesorul integrează și rețeaua 5G cu ajutorul unui modem suplimentar.

Există încă două opțiuni de stocare: 64 GB și 128 GB (fără posibilități de extindere), în timp ce capacitatea bateriei rămâne redusă, în pofida dimensiunilor mari. Se găsește o baterie de 2800mAh în interiorul lui Pixel 4, iar Pixel 4 XL include una de 3700mAh - ambele cu încărcări rapide (18W și wireless.)

Spre deosebire de predicțiile care sugerează că Pixel 4 ar oferi un suport dual-SIM, se pare că ambele modele păstrează configurația eSIM, ceea ce înseamnă că o singură SIM poate fi activă simultan.

Când apar noile smartphone-uri?

Ambele telefoane au fost lansate la evenimentul „Made by Google” a lunii curente și sunt disponibile pentru a precomanda până la data de 24 octombrie.

Cât costă Pixel 4?

Prețul pentru Pixel 4 și 4 XL e mai mic decât cel al Pixel 3 și 3 XL lansate anul trecut.

 Pixel 4 începe de la 799 USD pentru modelul 64 GB și costă 899 USD pentru SKU de 128 GB, în timp ce 4 XL începe de la 899 USD și costă, de asemenea, 100 USD pentru a dubla stocarea.

De menționat, de asemenea, că versiunea Oh So Orange de ambele dimensiuni ale Pixel 4, care este considerată o ediție specială, poate fi realizată doar cu 64 GB de stocare internă.