Huawei a lansat Mate 30 Pro , un nou flagship cu specificații impresionante.

de Rusu Paisie Postat pe 31.10.19 , 10:42 pm


Compania Huawei a lansat recent Mate 30 Pro, un nou telefon inteligent care aduce tehnologii inovative, specificații impresionante și un design creativ. 

Începând cu exteriorul, telefonul are o greutate de 198 g și o grosime de 8.8 mm, ceea ce îl face puțin mai ușor, dar și mai gros decât iPhone 11 Pro Max, unul dintre principalii săi rivali. Acesta este acoperit de sticlă  protejată de Gorilla Glass 6 atât pe față, cât și pe spate. Părțile laterale sunt construite din aluminiu șlefuit fin. Design-ul este tipic Huawei, adică cu marginile extrem de rotunjite, fapt care oferă un aspect modern telefonului, dar fac înlocuirea sticlei extrem de scumpă și complicată. Bretonul din partea de sus e ecranului nu a dispărut încă, însă dimensiunile acestuia s-au redus în comparație cu modelele anterioare. Smartphone-ul a fost certificat cu standardul de rezistență la praf și apă IP68, ceea ce înseamnă acesta poate rezista sub apă la adâncimea de 2.5 m timp de 30 de minute. Totuși este recomandat ca după contactul cu apa sărată sau murdară să fie spălat cu apă curată. 

Huawei Mate 30 Pro este înzestrat cu 6 camere, 4 pe spate și 2 pe față. În spate se pot distinge 2 camere cu rezoluția gigantă de 40 MP,  una wide și alta ultra wide. 

Poză făcută cu un obiectiv wide

Tot pe spate mai sunt și o cameră telephoto de 8 MP, și o cameră-senzor 3D, pentru a detecta adâncimea și a oferi pozelor un efect de bokeh . Camerele sunt aranjate simetric în formă de cerc, dând telefonului un aspect unic. Acestea pot filma în rezoluție UHD(4k) la 60 de cadre pe secundă cu stabilizare electronică. Pe partea frontală au fost amplasate 2 camere, una wide cu rezoluția de 32 MP și alta în calitate de senzor 3D. Acestea pot filma în rezoluție FHD(1080p) la 30 de cadre pe secundă. 

Ecranul este construit în baza tehnologiei OLED, putând afișa 16 milioane de culori. El are o diagonală de 6,53 inch și o densitate a pixelilor de 409 ppi, ceea ce înseamnă că aceștia nu pot fi văzuți de ochiul uman, atunci când telefonul este setat la rezoluția maximă. Raportul dintre suprafața ecranului și suprafața telefonului este de aproximativ 94.1%, o cifră impresionantă, care întrece majoritatea telefoanelor de top.

Telefonul este livrat din fabrică cu Android 10 Pie preinstalat. Procesorul găsit în acesta este un Kirin 990, produs exclusiv de Huawei, cu o arhitectură de 7 nm. Astfel, un tranzistor al acestui chip are 7 nm, în condițiile în care firul de păr uman are în jur de 60 000 nm în grosime. Acest fapt face telefonul extrem de eficient, econom și „puternic”. Placa video este un Mali-G76, care se combină perfect cu procesorul pentru a livra o experiență de invidiat utilizatorului. 

Smartphone-ul mai este înzestrat cu un senzor de amprentă optic integrat în ecran și cu un senzor de recunoaștere facială lângă camerele frontale. Telefonul poate fi procurat în 4 variante de culoare: Black, Space Silver, Cosmic Purple și Emerald Green. 

Bineînțeles că toate caracteristicile avansate ale lui Huawei Mate 30 Pro vin la un preț, anume cel de 849$. Scump sau ieftin? Depinde de cerințele și așteptările fiecăruia de la un telefon mobil.