Mașinile Tesla vor putea în curînd sa vadă. Noul startup achiziționat de Tesla va contribui la dezvoltarea autopilotului dezvoltat de Tesla.

de Tomacu Alexandru Postat pe 02.10.19 , 5:04 pm


De curând Tesla a achiziționat startup-ul DeepScale fondat în Silicon Valley. Startup-ul oferă procesoare cu putere redusă pentru a implementa vederea computerizată în autopilotul dezvoltat de Tesla Motors. Aceasta va ajuta la implemetarea robotaxiului mult dorit de Elon Musk.

Vehiculele Tesla la moment nu pot fi complet conduse de autopilot ceea ce înseamna ca mașinile nu se pot deplasa fără ajutorul unui om. În schimb autopilotul are o capabilitate avansată de asistență a șoferilor. Elon Musk promite că autopilotul va continua să se perfecționeze până la momentul cănd autopilotul va fi capabil să conducă fără asistența oamenilor. DeepScale, un startap din Mountain View, California, fondat acum 4 ani pare să facă parte din acest plan.

DeepScale a dezvoltat o modalitate de a utiliza rețele neuronale profunde eficiente pe senzori și procesoare mici, low-cost, de calitate auto, pentru a îmbunătăți acuratețea sistemelor de percepție. Aceste sisteme de percepție, care utilizează senzori, sisteme de mapare, planificare și control pentru interpretarea și clasificarea datelor în timp real, sunt esențiale pentru funcționarea vehiculelor autonome. Pe scurt, aceste sisteme permit vehiculelor să înțeleagă lumea din jurul lor.

Compania a susținut că metoda sa de a utiliza senzori și procesoare cu putere redusă și cu costuri reduse i-a permis să ofere asistență șoferului și conducere autonomă vehiculelor.