Mai rapid, mai puternic și cu o capotă din fibră de carbon. Hyundai dă lovitura cu un nou exemplar demn de Formula 1

de Laura Ghenea Postat pe 03.10.19 , 1:57 pm


Atunci când concurează la World Time Attack Challenge, echipele de curse își optimizează vehiculele pentru a căpăta o forță maximă, prin construcția aripilor nespus de mari și a altor structuri concepute să ofere automobilului viteză și rezistență.

În timp ce evenimentul, care are loc în Noua Zeelandă, la Sydney Motorsport Park, este dominat de echipe private, acest lucru nu a împiedicat compania Hyundai să fie primul producător care a intrat cu extremul lor i30 Fastback N.

Potrivit producătorului coreean, echipa lor de înaltă performanță a dezvoltat un exemplar mai puternic, dar nu a dezvăluit nicio cifră. Acest lucru a fost realizat printr-un nou ECU, intercooler și turbocompresor. 

Картинки по запросу i30 Fastback N-

În ceea ce privește aerodinamica, i30 Fastback N este departe de modelul standard, rutier, și asta datorită Dr. Sammy Diasinos, care având deja experiență în Formula 1, a reușit să aducă la viață un bolid de-a dreptul inedit.

Hyundai intenționează să ajungă cu i30 în clasa Clubsprint, un segment extrem de popular și competitiv al cursei.

„Marea provocare cu clasa Clubsprint este că suntem destul de reticenți în privința schimbărilor aerodinamice pe care le putem face cu mașina, dar cu pachetul frontal și separatorul pe care l-am dezvoltat, ar trebui să existe o creștere semnificativă a forței de jos și a capacității de virare a i30 Fastback N.”, a spus Diasinos.

O serie de piese de pe i30 N 'Project C' s-au conectat la această mașină Time Attack, inclusiv capota din fibră de carbon și roți OZ. Pentru a economisi greutate pe pistă, întregul interior a fost decupat.