O altă viziune pentru smartphone-uri cu noul Essential Project GEM

de Laura Ghenea Postat pe 09.10.19 , 4:48 pm


Internauții așteaptă cu sufletul la gură noi informații despre conceptul CEO-ului Andy Rubin- este vorba despre noul telefon Essential Project GEM care se presupune a fi succesorul lui Essential PH-1.

Andy alege să păstreze cu reticență detaliile importante despre noul dispozitiv din moment ce telefonul abia este testat. Totuși, din primele imagini, se profilează un telefon cu caracteristici mai deosebite- una dintre ele fiind forma alungită, ceea ce face să fie catalogat drept o ”telecomandă” mai inteligentă. 

Essential GEM

Exteriorul device-ului este completat de funcțiile sale performante care-i asigură o postură mult mai convingătoare în fața clienților. Sunt păstrate widget-urile pentru vreme, calendarul, dar și aplicația de navigare GPS.  

Și aparatul foto a suferit schimbări esențiale.  Camera selfie este decupată în ecranul super îngust, iar în spatele telefonului apare o singură cameră foto ajustată trendurilor actuale. Tot aici se găsește și scanner-ul de amprente. Butoanele de volum se află lateral.

 Essential optează pentru ideea unui smartphone cu display minuscul - telefon ce poate fi controlat în mare parte prin comenzi vocale realizate de un asistent AI.

Essential GEM

Acest telefon (momentan prototip) folosește un material glossy special pentru carcasă ce-și poate schimba culoarea în funcție de unghiul în care cade lumina. Se vehiculează că device-ul Essential alege să introducă un procesor Snapdragon 730 și că rolul său ar fi acela de companion mobil și nu de smartphone propriu-zis.

Apple

 La apariția primelor imagini nu au ezitat să apară glume pe seama telefonului. De la "telecomandă" și până la "noul stylus S-Pen cu cameră" sau aluzii la concepte de iPhone din trecut, precum cel de mai sus.