Preferi lumea virtuală? Ochelarii de realitate virtuală „Vive Cosmos” îți vor deveni prieteni fideli.

de Alexandrina Ouș Postat pe 03.10.19 , 5:30 pm


Realitatea virtuală, un mijloc confortabil de comunicat și de utilizat, dar, îndeosebi, mult mai „în forță”. HTC a lansat astăzi, 3 octombrie, noii ochelari de realitate virtuală, „Vive Cosmos”. Cele 6 camere integrate în ochelari vor avea grijă să îți urmărească acțiunile și să te uimească prin multitudinea funcțională a acestui monstru inovațional. Confortul și calitatea vizuală îi asigură adițional un bun pas înainte, însă prețul Vive Cosmos lansat, de 799 euro, rămâne unul puțin accesibil. 

Dacă HTC a pierdut bătălia în lumea smartphone-rilor, firma taiwaneză se reabitilizează când miza devine jocurile virtuale, astfel dupa căștile lui HTV Vive și HTC Vive Pro, noile Vive Cosmos sunt gata să cucerească inimile gamerilor. Ochelarii de realitate virtuală Vive Cosmos înregistrează un salt tehnic considerabil, amplasând senzorii în camera ce evoluează față de modelele anterioare. Secretul acestor? Simplu: cele 6 camere scanează continuu activitatea ta. Implimentarea noului Vive Cosmos, este mult mai ușoară de efectuat. Un ochi portocaliu apare instantaneu în fața utilizatorului, în momentul în care acesta depășește un obstacol. 

Din păcate, micul defect rămâne încă în vigoare. Nevoia de un cablu care face conexiunea dintre calculator și ochelari rămâne prezentă. Un moment ce demonstrează avansarea față de celelalte modele: o viziune mult mai bună. În fața fiecărui ochi, unul și celălalt obiectiv afișează o definiție de 1400 x 1700 pixeli (față de 1080 x 1200 pixeli pentru Vive). În plus, HTC a tranzacționat ecrane OLED PenTile (adesea folosite pentru smartphone-uri) împotriva ecranelor LCD RGB. Tehnic, aceasta reduce distanța dintre fiecare pixel. Consecință: imaginile afișate sunt practic fără cadru aparent. 
 

În cele din urmă, controlerele au evoluat și ele. Dispunând de o bară ușoară, poziționarea tastelor lor este inspirată direct butoane analogice, joystick-uri, console de jocuri Xbox și PS4. Fără îndoială, HTC a fost inspirat și de controlerele Oculus Touch .Cu un mecanism care face mult mai confortabil modul de purtare (sistem de ventilație interioară, gaură rotativă pentru a elibera fața fără a îndepărta ochelarii...), acești noi ochelari VR are un potențial ridicat de seducție.