Realitatea Virtuală la tine acasă

de Tomacu Alexandru Postat pe 31.07.19 , 3:42 pm


Realitatea virtuală (VR) e aici! Este o modalitate fascinantă de a călători în lume și de a avea experiențe uimitoare folosind nimic mai mult decât puterea tehnologiei. Utilizând un set cu cască, VR  îți permite să descoperi un spațiu ireal ca și cum ai fi acolo.

Похожее изображение


   Realitatea Virtuală se va extinde pretutindeni în următorii câțiva ani. Aceasta are potențialul de a transforma modul de interacțiune a omului cu dispozitivele conectate la Internet. Totodată, VR va deveni urmatoarea marea platformă care ne va permite studierea în cele trei dimensiuni (3D) implicând totalitatea simțurilor noastre.

Картинки по запросу vr

 În timp ce utilizați un set cu cască VR, veți vedea imagini realiste sau chiar cartonate pe care simțurile dumneavoastră le vor percepe ca reale. 
 Dr. Daniel Playne de la Universitatea din Noua Zeelandă explică faptul că  
”Imaginea pe care o vedeți este proiectată pentru fiecare ochi independent unul de celălalt. Aceasta dă un semnal creierului că ceea ce vedeți are profunzime. Acest sentiment de adâncime este ceea ce face ca transportul la un ocean subacvatic fără sfârșit sau la vârful unui zgârie-nori să se simtă atât de real și înfricoșător pentru unii utilizatori.”

Ce iți oferă VR?

În primul rând, gamerii au parte de un nivel înalt de Excitare datorită: ritmurilor rapide, orientării spre acțiune, emoțiilor și surprizelor. De asemenea, se bucură de actele cu distrugere (arme,explozivi,haos). E mai ușor sa-ți imaginezi că ești altcineva și altundeva.

Картинки по запросу vr photo

Pentru ce-i care adoră Fantasy, VR le permite să urmărească imagini nemaivazute până atunci. Urmarești un film în care tu poți fi eroul principal.

Похожее изображение


Iar cei pasionați de Descovery (experimentare, gândire, explorare), au posibilitatea de a-și pune la încercare cunoștințele. Poți privi cum se formează craterele de pe lună; sau să vezi din prisma ochilor unui vultur.

Похожее изображение

În familie, setul cu căști VR ar putea fi considerat un dispozitiv util pentru toate vârstele. Copiilor le oferă oportunitatea de a învăța prin cercetarea ”în fața ochilor” a materiei; Iar adulților le pune la dispoziție o metodă captivantă de a se relaxa.

Картинки по запросу vr for education

În prezent, industria este încurajată de utilizarea BIM (Building Information Modeling), care cere constructorilor să creeze un model 3D de proiecte potențiale înainte de începerea construcției. Tehnologia VR permite dezvoltatorilor să interacționeze efectiv cu designul, inexactitățile la fața locului și greșelile, astfel modificând produsul final, lucru pe care alte metode nu îl oferă. Tehnologia realității virtuale permite constructorilor și inginerilor să facă structura și să lucreze în ea, așa cum ar face în lumea reală.

Похожее изображение

Tehnologia poate fi folosită și în formarea profesională și este deja utilizată în sfera medicală, aeronautică. Antrenarea stimulării vine cu o multitudine de beneficii, inclusiv costul și siguranța. Acest tip de formare a aptitudinilor este deosebit de util pentru absolvenții din industrie, deoarece este o modalitate sigură de a pregăti cadrele necesare pentru a lucra cu problemele întâlnite în realitate.

Картинки по запросу vr in medicine

1.Cele mai bune seturi cu căști VR

Oculus Quest

Похожее изображение

De ce ar trebui să le procuri?
Sunt cele mai accesibile și de înaltă calitate căști de până acum.
Pentru cine sunt destinate?
Pentru fiecare. Deși gamerii ar putea căuta în altă parte.
De ce ați alege Oculus Quest:
Una dintre cele mai mari obstacole pentru adoptarea realității virtuale este ușurința în utilizare. Oculus Quest rezolvă aproape toate problemele cu care s-au confruntat oameni. Nu necesită senzori exteriori, are o libertate de mișcare de șase grade; are controale de mișcare, are toate procesele la bord pe care le va avea vreodată nevoie și nu există cabluri care să te atașeze de un PC. Este aproape perfect.
Dezavantaje:
Oculus Quest are câteva dezavantaje, și anume că nu este la fel de puternic ca și căștile conectate la PC, iar folosirea exclusivă a senzorilor de urmărire a setului cu cască (adesea numită urmărire în interior) înseamnă că îți poate pierde din vedere mâinile dacă le-ai pus în spatele tău sau te-ai aplecat prea aproape de ceva. Dar, în afară de ceea ce sunt mai degrabă niște probleme pentru publicul țintă.
Dar de ce a devenit utilizat de public?
  Este și accesibil. Deși poți obține o primă generație Oculus Rift pentru același cost cu toată puterea unui PC modern în spatele acestuia, nu trebuie să plătiți pentru un PC de jocuri cu Quest. Acest lucru, combinat cu toate inovațiile, îl face cel mai bun set de căști VR pe care îl puteți cumpăra.

2.Cele mai bune seturi cu căști VR pentru PC 

HTC Vive

Похожее изображение

De ce ar trebui să le procuri?
Este cel mai bun sistem de realitate virtual disponibil pentru PC-uri.
Pentru cine sunt destinate?
Oricine caută o experiență full VR fără a sparge banca.
De ce ați alege HTC Vive:
Chiar și cu Vive Pro, setul original de căști virtuale HTC și Valve este cea mai completă și mai accesibilă experiență VR disponibilă pe PC. Este construit special pentru experiențe de cameră cu o masivă bibliotecă de jocuri. Cel mai important, este la un preț accesibil.
Setul cu cască include, de asemenea, o pereche de controlere de mișcare, două dispozitive de urmărire a farurilor și o pereche de căști. Controlerele de mișcare ale Vivei sunt incredibil de intuitive, echipate cu doar câteva butoane și un touchpad puternic, care permite mișcarea și setările precise.

3.Cele mai ieftine căști VR

Oculus Go 

Oculus Go Review

De ce ar trebui să le procuri?
Oferă o experiență reală virtuală la nivel de intrare la un preț avantajos.
Pentru cine sunt destinate?
Pentru utilizatori noi VR care nu doresc să fie legați de nimic.
De ce ați alege Oculus Go:
Majoritatea căștilor de mobilitate virtuală au nevoie de o formă de smartphone cu un anumit brand, tip sau dimensiune, pentru a acționa ca ecran și procesor, dar nu pentru Oculus Go. Ea are toate acestea încorporate și oferă ore de realitate virtuală complet libere pentru mult mai puțin decât ofertele de masă pe PC și consola.
Dezavantaje:
Singura ei limitare reală este gradul de libertate de trei grade, ceea ce înseamnă că nu te poate urmări înainte și înapoi sau în sus și în jos. Dar poate urmări înclinarea și orientarea, făcând-o perfectă pentru experiențele VR așezate și vizionarea clipurilor video de 360 de grade. Este o formă confortabilă și bine concepută, oferindu-vă mult pentru banii dumneavoastră. În timp ce există seturi de căști mai bune (cum ar fi Lenovo Mirage Solo), niciuna dintre ele nu oferă acest tip de funcționalitate pentru acest tip de preț.

Oculus Go poate avea limitari, dar ofera utilizatorilor o experienta rationalizata a realitatii virtuale, care actioneaza ca un avantaj excelent in ceea ce priveste nou-venirii VR.
4.Cele mai bune seturi de căști VR pentru IPhone

Merge VR

virtual reality on the cheap merge vr

De ce ar trebui să le procuri?
Este un punct de pornire simplu, accesibil pentru VR mobil.
Pentru cine sunt destinate?
Utilizatorii de smartphone care doresc să obțină un gust economic din ceea ce este VR.
De ce ați alege Merge VR:
Realitatea virtuală este în inima sa, un ecran sau o pereche de ecrane legat la câțiva centimetri de ochii dvs., prindeți astfel un set cu cască pe care să-l puteți aluneca în smartphone-ul dvs. este un mod foarte ușor și accesibil de a încerca. Merge VR este unul dintre numeroasele companii care oferă un astfel de set de căști, însă la acest preț și o calitate durabilă nu există multe care să poată compara.
  Acesta este dotat cu un ”cap” propriu, buton de intrări de stânga și dreapta, un IPD reglabil pentru obiectivele incluse și un câmp de vedere de 96 de grade. Făcut dintr-un material flexibil, cauciucat, Merge VR este, de asemenea, incredibil de durabil, rezistent la apă și poate fi ușor curățat cu o cârpă umedă.
  Veți găsi experiențe VR mult mai bune cu celelalte căști în acest ghid, dar dacă doriți să obțineți o privire rapidă asupra potențialului VR sau cum ar fi vizionarea clipurilor video de 360 de grade, setul cu cască Merge VR este un loc minunat pentru a începe.

5.Cele mai bune seturi de căști pentru filme

HTC Vive Pro

Картинки по запросу HTC Vive Pro

De ce ar trebui să le procuri?
Aveți un PC de jocuri puternic și doriți o experiență VR de cea mai bună calitate .
Pentru cine sunt destinate?
Oricine are deja un PC puternic VR și nu are de gând să-și epuizeze un braț sau un picior
De ce ați alege HTC Vive Pro:
Vive Pro este cel mai bun, dar și cel mai scump set de căști VR de pe piață. Doar setul cu cască costă 800 $, iar dacă aveți nevoie de controale și senzori, căutați cu mult peste 1.000 $ all-in. Pentru acești bani obțineți o experiență excepțională a Realității Virtuale.
Vive Pro îmbunătățește originalul Vive în aproape toate zonele. Este mai confortabil, este mai bine echilibrat, dar cel mai important, are două ecrane de înaltă rezoluție care oferă imagini mult mai detaliate, cu un efect redus de ușă ecranată.
Așa cum am menționat, Vive Pro este cel mai bun set de căști VR de pe piață acum, dar prețurile sale lovesc buzunarul, deoarece noile caracteristici oferite de Vive Pro nu ajung destul de mult pentru creșterea costurilor.