Skin-On- carcasă tip piele umană pentru telefonul tău. Ai avea curajul s-o atingi?

de Laura Ghenea Postat pe 22.10.19 , 4:11 pm


O echipă de cercetători a construit un prototip carcasă de telefon care imită pielea umană.

Marc Teyssier împreună cu echipa sa a lansat un videoclip unde arată cum este utilizată noua carcasă și cât de importantă ar deveni aceasta. Simulările senzoriale la care a fost expus prototipul ar putea fi folosite în viitor pentru o intercațiune digitală mult mai eficientă. De exemplu, gâdilarea ”pielii” de pe spatele telefonului ar putea transmite într-un mesaj un emoji care râde, iar un eventual ciupit ar declanșa o expresie de furie. Fondatorul proiectului, domnul Teyssier menționează că „suprafața rece” a unui smartphone „nu permite interacțiunea naturală”. Iată de ce, noua carcasă inteligentă ar avea un impact simțitor în rândul utilizatorilor.

”Pielea” este formată din două forme diferite de straturi de silicon și electrozi atașați la un controler hardware. Domnul Teyssier a declarat pentru New Scientist că obținerea materialului necesar a fost dificilă.

„Constrângerea era să dezvolt ceva care să se poată extinde și care să poată detecta și atingerea”, a spus el.

Marc Teyssier a mai adăugat că design-urile ce vor fi create ulterior ar putea fi folosite pentru a crește antropomorfismul. Deși s-a publicat modul în care a fost concepută carcasa, planul de comercializare nu se face cunoscut deoarece prototipul se află încă în etapa de cercetare.

„Oricine îl poate reconstitui”, a spus el. ”Materialele sunt produse în masă și fiecare unitate ar costa mai puțin de 5 lire sterline.”

De asemenea, echipa a adaptat carcasa pentru a se potrivi cu alte obiecte electronice portabile precum smartwatch-uri și chiar laptop-uri.

Картинки по запросу skin on marc teyssier

Pe rețelele de socializare invenția a fost întâmpinată cu fascinație și groază, mulți fiind de acord că Skin-On a fost decisiv „înfiorător”.

"Acest lucru este profund greșit și vreau unul imediat", a replicat lectorul Belinda Barnet.

Liderul de proiect, Marc Teyssier, a menționat că înțelege de ce unii oameni au adus asemenea catalogări:

"Ei cred că este înfiorător - îi înțeleg", a spus el pentru BBC. Nu suntem obișnuiți cu imitarea atingerii umane pe obiecte. Acest proiect i-a făcut pe oameni să reflecte asupra tehnologiei și iată de ce li se pare înfiorător."

Lucrarea de cercetare privind „Interfețele Skin-On” a fost publicată la Simpozionul ACM privind software-ul și tehnologia utilizatorului interfeței, care are loc în Louisiana.