Windows 10 - o nouă eroare făcută de Microsoft la capitolul de actualizări. Cum va influența acest fapt utilizatorii de calculatoare cu sistemul de operare Windows 10 instalat? Află AICI!

de Rusu Paisie Postat pe 03.11.19 , 7:45 pm


Toți utilizatorii de Windows 10 au avut măcar o dată probleme cu una dintre multiplele actualizări ale acestuia. Fie calculatorul se restarta de unul singur, ștergând astfel tot lucrul nesalvat al utilizatorului, fie timpul de instalare al pachetelor era foarte mare, uneori ajungând la zeci de ore, fie apăreau probleme mai mari, precum ștergerea automată de fișiere. Totuși, ce greșeală a făcut Microsoft, încât a fost catalogată de experți drept „Una dintre cele mai mari din ultimii ani”? Află în continuare!

Imagine similară

Dacă până acum erorile făcute de dezvoltatorii sistemului de operare Windows 10 erau destul de mici, afectând doar un grup mic de utilizatori și fiind ușor rezolvabile, acum situația e diametral opusă. Greșeala făcută în procesul de dezvoltare al platformei i-a afectat pe toți utilizatorii de Windows 10 Pro și Home, adică mai mult de 90% dintre cei care folosesc acest sistem de operare (Windows 10). Ce s-a întâmplat mai exact? Compania Microsoft a creat o îmbunătățire a programului Windows Autopilot. Cu siguranță vă întrebați ce înseamnă Windows Autopilot și dacă cumva Microsoft produce sisteme de operare pentru avioane. Ei bine, nu! Autopilot este un sistem de coordonare pentru companiile care dețin mii de calculatoare și este necesar ca acestea să poată fi sincronizate automat. În mod obișnuit, aceste companii folosesc varianta Enterprise de Windows 10. Până aici nimic nu e în neregulă, cu excepția faptului că îmbunătățirea respectivă a fost instalată pe calculatoarele a milioane de utilizatori de Windows 10 Pro și Home, care nu au nici o legătură cu programul Autopilot. Făcând abstracție de la cazul improbabil în care dețineți câteva mii de calculatoare cu Windows 10 acasă, această aplicație vă va fi complet inutilă, ba mai mult, vă va consuma resursele calculatorului și spațiul de stocare. 

Cu toate că această eroare pare și probabil este inofensivă pentru utilizatorii finali, pentru Microsoft ea reprezintă ceva grav. Așa cum spuneam, actualizarea era destinată calculatoarelor care fac parte din rețele mari și folosesc versiunea Enterprise a sistemului de operare Windows 10. Spre deosebire de variantele Home și Pro, aceasta funcționează pe baza unui abonament anual. Astfel, un serviciu destinat exclusiv contributorilor activi a fost pus la dispoziția celor care nu aduc venit companiei, fapt care poate duce la pierderi economice . Nu în ultimul rând, au de suferit utilizatorii de Windows 10 Pro și Home, care au plătit pentru un serviciu ce nu le este livrat corect.