Xiaomi lansează primul Mi Watch la pachet cu o ”serie de acuzații”

de Laura Ghenea Postat pe 05.11.19 , 7:12 pm


Compania chineză Xiaomi a câștigat încrederea clienților săi de mai bine de 9 ani. Gigantul electronic din China a devenit cea mai mare companie de smartphone-uri din țară și, între timp, a reușit să lanseze și alte produse utile cumpărătorilor săi. De curând, aceasta a lansat pe piața internă primul său smartwatch, numit Mi Watch, care se aseamănă izbitor cu Apple Watch.

Designe-ul noului device e reprezentat de un corp pătrat cu coroană și buton, care oferă un display AMOLED de 1,78 inci. Ceasul funcționează prin rularea sistemului de operare MIUI al companiei, care are la bază sistemul de operare Google.Pe ambele părți ale carcasei metalice, construită din aliaj de aluminiu cu finisaj mat - se află microfoanele care înregistrează sunetele și preiau apelurile. În stânga se află difuzorul ceramic Mi Watch care e disponibil într-o singură dimensiune- 44 mm. Alături se găsește grila pentru încărcare și senzorul ritmului cardiac.

La baza Mi Watch este chipset-ul Snapdragon Wear 3100 4G de la Qualcomm cu patru nuclee Cortex A7 cu o frecvență de 1,2 GHz, împreună cu 1 GB RAM și 8 GB stocare. Compania spune că primul său smartwatch acceptă conectivitatea celulară (printr-un eSIM), Wi-Fi, GPS, Bluetooth și NFC pentru plăți. De asemenea, sunt disponibile peste 40 de aplicații chineze populare, cum ar fi TikTok și QQ Messenger.

Mi Watch îi va ajuta, de asemenea, pe utilizatori să își urmărească somnul, performanța în timp ce înoată, mersul pe bicicletă și alergarea și, de asemenea, să-și măsoare ritmul cardiac. Iar de toate acestea și de multe altele va avea grijă XiaoAI- asistentul virtual al dispozitivului. 

Mi Watch costă 185 dolari americani și va ieși la vânzare în țară săptămâna viitoare. Încă nu există nicio noutate despre disponibilitatea internațională, dar conform experiențelor anterioare, Xiaomi ar putea aduce dispozitivul în India, Singapore, Indonezia și în alte piețe în următoarele luni.

Compania vine și cu o variantă ”indestructibilă” pentru Mi Watch care va utiliza cristal safir și oțel inoxidabil. Cel din urmă va ieși la vânzare luna viitoare în China. Prețul ar ajunge la 285 dolari americani.

Totuși, Xiaomi s-ar fi ciocnit cu multe acuzații cum că s-ar fi inspirat prea mult de la Apple și că a clonat cartoony-urile Apple Memoji. Cu toate că multe dintre dispozitivele lor au tentă orginală și individuală, smartphone-urile lansate recent arătau foarte asemănător cu iPhone-urile Totuși, compania rămâne în formă maximă fiind clasată pe locul 468 ca cea mai tânără companie din lista Fortune Global 500 pentru 2019.