Faimosul Valkyrie Aston Martin își cunoaște fratele mai mare

de Laura Ghenea Postat pe 19.07.19 , 2:13 pm


 Aston Martin Valkyrie  își prezintă versiunea extremă- Valkyrie AMR Pro.  Ambele au fost co-dezvoltate de legendarul constructor auto britanic și de echipa Red Bull Racing Formula 1, cu intenția de a transforma regulamentul Valkyrie într-o mașină legendară.. Doar 25 de exemplare vor fi disponibile pe tot globul - toate acestea fiind deja vândute. 

Este în esență o mașină de Formula 1 deghizată ca ceva ce ar putea fi văzut într-un film SF despre cursele pe stradă. Are un motor hibrid incredibil care alimentează roțile din spate printr-un motor V-12 de 6.5 litri aspirat în mod natural, care colaborează cu un motor electric. Împreună, ei dezvoltă un cuplu combinat de 664 lb-ft și un cuplu de 1160 cai putere la o uimitoare 10.500 rpm. În timp ce Aston spune că sistemul hibrid joacă un rol suplimentar, acesta folosește un sistem de recuperare a motorului kinetic de ultimă oră (KERS), care oferă un impuls de putere. Nu este o coincidență faptul că această tehnologie este folosită și pe mașinile F1. 

Design și interior

Cabina automobilului este prevăzută cu 2 locuri, care sunt perfect ajustate pentru forma corpului, toate comutatoarele obligatorii sunt amplasate în volanul dreptunghiular care încorporează un alt ecran digital în care sunt afișate cele mai importante informații vitale. Conceptul mașinii tinde să minimalizeze luxul și să maximizeze practicitatea. 

AMR Pro va avea un design mult mai agresiv, cu o aripă aerodinamică din spate în stilul LMP1, un spoiler în spate cu două elemente complexe și un difuzor mare.